Líbí se mi

sobota 6. února 2016

Domácí hamburgry a masové kuličky


Tady je někdo prostě totálně rozmazlenej a Lenička mu vyváří, až to hezký není... :-D

No a tak to máte, když lítám v kuchyni a snažím se udělat drahou polovičku tím nejšťastnějším chlapen na světě. Ten vždy říká: "Happy tummy, happy Steve :-D " a tak to máte asi s každým chlapem ne? Když má v bříšku jako v pokojíčku, tak mu nic nechybí.

Tak tady je recept na moje domácí hamburgery a masové kuličky, které drahý nazývá "amazeballs" něco jako "úžokuličky" :-D

Co potřebujete:
600g mletého hovězího masa
2 vajíčka
4 stroužky česneku
1/2 malé na jemno nakrájené cibule
1 lžičku chilli pasty
chilli prášek
hrstku na jemno nakrájené čerstvé petrželky a nebo koriandru
sůl, pepř
hladká mouka na zahuštění (tady teda bohužel žádnou jinou neseženete - na polohrubou či hrubou můžete zamopenout a o krupici si můžete nechat jen zdát :/ )

Vše smíchejte dohromady v misce, moukou zahustěte tak, aby hmota nebyla moc suchá a tuhá, musí se stále trošku lepit, ale zase ne moc řídká, aby nám to vše drželo pěkně pohromadě.

Tvoříme placičky a kuličky na tácek či talíř - půjde vám to lépe, když si namočíte ruce.

A co teď - aby to všechno pěkně drželo pohromadě? Můj trik je strčit do mrazáku nejlépa na 1 hodinku. Pěkně to ztuhne a drží tvar, takže se vám kuličky nerozpadnou, když je dáte do zeleninové směsi a budou pěkně držet tvar. Já je pak vždycky zmrzlé hodím do pytlíku a nechám pěkně na mrazáku, ať je mám po ruce, když budou potřeba.

Pokud máte problém sundat maso, které je přimrzlé k talíři - jen jej dejte vzhůru nohama pod horkou vodu (tak abyste si nenamočili maso) - cca na 10 vteřin. Maso pěkně povolí a lehce ho odloupnete. Pak jej rovnou zmrzlé zatáhněte na oleji a opečte ze všechn stran ať vám šťáva pěkně zůstane uvnitř a máte masíčko pěkně šťavnaté. Tradááááááá :-D

Žádné komentáře:

Okomentovat